Bosznia-Hercegovina

Teherforgalom

Bosznia-Hercegovinába belépni kizárólag útlevéllel lehet. A dokumentumnak a tervezett kilépéstől számított 90 napig érvényesnek kell lennie (tehát személyivel jelenleg nem léphetünk be az országba).

A  külföldi állampolgárok 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírus-teszt bemutatásával léphetnek be.  Ez a szabály nem vonatkozik a teherfuvarozásban résztvevő sofőrökre, ha  Bosznia-Hercegovinában  nem tartózkodnak tovább 12 óránál.

Korlátozás

A Bosznia-hercegovinai Föderáció területén (tagállam)  2020. november 11-től este 23:00 óra és reggel 5:00 óra között kijárási tilalom van érvényben. A tilalom alatt a lakosság csak meghatározott esetekben hagyhatja el lakhelyét, ilyen például a munkahelyre  vagy  az orvoshoz utazás.  A közúti árufuvarozás  kivétel a tilalom alól. A boszniai Szerb Köztársaság területén (a szövetség másik tagállama) nincs kijárási tilalom.

 

Tranzit útvonalak

A nyugat-balkáni közlekedési közösség (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró, Szerbia) a tranzitszállításhoz a térképen látható zöld folyosókat jelölte ki:

Kötelező a maszk használata:

– közterületen mindenhol (utcán, parkolóban üzletekben, hivatalokban, benzinkúton stb.)

 

 

 

Forrás: Konzuli Szolgálat

Kép forrása:www.transport-community.org

Frissítve: 2020.11.14.

Részletes információk országonként: Nemzetközi körkép

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik: