Franciaország

Teherforgalom

Nem korlátozzák az áruszállítást, a teher- és személyszállító járművek vezetői továbbra is beléphetnek az országba (rájuk nem vonatkozik a karantén vagy a negatív teszt bemutatásának a kötelezettsége).

Korlátozás

Franciaország 2020. október 30. és december 01. között lezárja  a határait. Az Euronews hírportál tájékoztatása szerint  a francia nemzetközi határátkelők többsége zárva lesz.

A lockdown alatt a bárok, éttermek és számos nem “alapvető” szolgáltatást nyújtó vállalkozás, üzlet zárva lesz.  Az október 30-án életbe lépő általános kijárási korlátozás lényege, hogy csak indokolt esetben és meghatározott körzetben hagyhatják el az országban tartózkodók a lakhelyüket.

A teherfuvarozók továbbra is beléphetnek az országba, munkájukat nem akadályozzák a vírus megfékezésére hozott intézkedések. A sofőröknek azonban maguknál kell tartani egy nyilatkozatot, mely igazolja, hogy munkavégzési célból mozognak az ország területén. Az igazolást a munkáltatónak kell kiállítani és  aláírni. Egyéni vállalkozók is tartsák maguknál ezt a nyilatkozatot és írják alá a “munkáltató aláírása” helyén.

Az Mkfe tájékoztatása szerint a francia hatóságok az  Európai Bizottság által javasolt (2020/C 96 I/01) igazolási formátumot is elfogadják. Ez letölthető az unió weboldaláról, több nyelven is. Javasoljuk, hogy a Franciaországba szállítók ennek  francia nyelvű változatát vigyék magukkal.

Térkép a nyitva tartó benzinkutakról, éttermekről

A francia kormány térképen összesítette azoknak a nyitva tartó  benzinkutaknak és éttermeknek a listáját, melyeket  biztonsággal használhatnak a sofőrök (pl.: van fertőtlenítőszeres kézmosásra lehetőség, működik a toalett).

Kötelező a maszk használata:

  • utcán,
  • boltokban,
  • tömegközlekedési eszközökön,
  • hivatalokban.

Forrás: IRU, AFTR, MKFE

Frissítve: 202011.17.

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik: