Kevesebb a rakománylopás az e-útdíj bevezetése óta

Bármennyi bajjal is jár az elektronikus útdíjfizetés, lehet haszna is. A rendszer júliusi bevezetése óta kevesebb a bűncselekmény, rakománylopásról nem is tud a fuvarozók egyesülete – adta hírül az MKFE nyomán a napi.hu gazdasági portál.

A bűnözők dolgát elsősorban az utakat pásztázó kamerák és elektronikus eszközök nehezítik. A minden főútra kiterjedő díjfizetés azt is magával hozta, hogy a teherautók mozgása mindenestül követhetővé vált. Ha díjat fizetnek az ellopott rakomány szállítása közben, akkor a mozgásuk válik követhetővé, ha nem fizetnek díjat, akkor meg az ellenőrök emelhetik ki nagyon gyorsan a lopott szállítmányt. Az MKFE így arról számolhatott be, hogy az e-útdíj bevezetése óta nem kaptak hírt magyarországi rakománylopásról. Korábban, 2011 és 2013 nyara között 28 kamionnyi, azaz 300-350 tonna áru tűnt el az utakon.

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik:

One comment on “Kevesebb a rakománylopás az e-útdíj bevezetése óta

  1. Zanin KFt on said:

    Az lehet de az üzemanyag lopások megszaporodtak ,és bátrabbak lettek az elkövetők mert amíg alszik a sofőr szép csendben leszívják a tankot és mindezt kivilágított benzinkutakon.