A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Európa legnagyobb flottáját építi a Waberer’s cég. A társaság nemrég 1300 új autó beszerzését határozta el, most ezekhez keresnek sofőröket. Nincs annyi sofőr, amennyit autóra lehetne ültetni – olvashatjuk a cég híreiben.

A cég már több száz új sofőrt vett fel ebben az évben, s még további 400 alkalmazását tervezik. Az új embereket azokra az új járművekre ültetik, melyeknek a beszerzését nemrég határozták el: a cégcsoport 1300 új, euro 6-os autót vásárol, hogy Európa legnagyobb kamionflottáját alakítsák ki.

A mostani létszámbővítés mintegy évi 100 millió forint pluszköltséget jelent a cégnek. A létszámemelésnek az is a célja, hogy növeljék a sofőrök pihenésre fordítható idejét.

Idén az első fél évben egyébként a cég sofőrjei 202 millió kilométert tettek meg összesen Európában – ez 8,7 százalékkal több a tavalyinál. Közben sikerült az üzemanyag-fogyasztást 3 százalékkal csökkenteni, s 1,8 százalékkal növelni a rakterek kihasználtságát. Az autóik így 91 százalék feletti kihasználtsággal közlekednek. A fő piac továbbra is Németország.