400 új sofőrt keres a Waberer’s

Európa legnagyobb flottáját építi a Waberer’s cég. A társaság nemrég 1300 új autó beszerzését határozta el, most ezekhez keresnek sofőröket. Nincs annyi sofőr, amennyit autóra lehetne ültetni – olvashatjuk a cég híreiben.

A cég már több száz új sofőrt vett fel ebben az évben, s még további 400 alkalmazását tervezik. Az új embereket azokra az új járművekre ültetik, melyeknek a beszerzését nemrég határozták el: a cégcsoport 1300 új, euro 6-os autót vásárol, hogy Európa legnagyobb kamionflottáját alakítsák ki.

A mostani létszámbővítés mintegy évi 100 millió forint pluszköltséget jelent a cégnek. A létszámemelésnek az is a célja, hogy növeljék a sofőrök pihenésre fordítható idejét.

Idén az első fél évben egyébként a cég sofőrjei 202 millió kilométert tettek meg összesen Európában – ez 8,7 százalékkal több a tavalyinál. Közben sikerült az üzemanyag-fogyasztást 3 százalékkal csökkenteni, s 1,8 százalékkal növelni a rakterek kihasználtságát. Az autóik így 91 százalék feletti kihasználtsággal közlekednek. A fő piac továbbra is Németország.

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik:

2 comments on “400 új sofőrt keres a Waberer’s

 1. Pongó Ferenc on said:

  Nem hiszem,hogy Gyuribátyánk nem tudja Európa szégyene a Wabere’s.
  Ez mind a fizetésből fakad. 1000-1200€ fizetésért űljön bele ő maga.
  Az unióba dolgozik ott ahol a német keres 2200-2500€ havi fixet.Erre a magyar sofőröknek km-re dolgozni!?
  Őket nem felűgyeli senki!?
  Egy halom adót tesznek zsebre,tulfogyasztàs a sofőrnek,eközbe az àllamfelé 40-45literrel elszámol.
  Majd jelentkezűnk ha min.2200€ meg adja fixbe havonta.Ja nem utolsó sorba köt szerződést a DAS-al a sofőrök védelmébe magával szembe!!