A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Idén már tizenegyedik alkalommal rendezi meg a NiT Hungary és az ORFK az ország kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, az „5 tengelyen biztos kézzel”-t. 2023-ban új elődöntő-helyszínen, izgalmas feladatokkal várják azokat, akik megküzdenek az év legjobb tehergépjármű-vezetője címért. 

A rendezvény célja a legjobban felkészült kamionsofőr kiválasztása. A versenyzők először egy online, elméleti tesztet töltenek ki, majd gyakorlati feladatokban bizonyítanak. A zsűri ennek alapján dönti el, hogy ki a legfelkészültebb és legbiztonságosabban közlekedő sofőr. 

Az 5tengelyen nem csupán egy izgalmas verseny és szórakoztató kihívás – mondta el Kaliba Róbert, a rendezvény főtámogatójának, a Hankook Tire Budapest Kft. teherabroncs termékvonalának kereskedelmi vezetője. Legfőbb célja a biztonságos közlekedés támogatása. A kamionsofőrök sokszor óriási méretű és súlyú gépeket irányítanak nap mint nap, hosszú órákon át. Ahhoz, hogy mindezt a legjobb tudásuknak megfelelően végezzék, komoly gyakorlatra és szakmai ismeretekre, valamint kiváló műszaki állapotú kamionokra van szükségük. 

A versenyre  bármely magyar állampolgárságú, hivatásos tehergépjármű-vezető jelentkezhet. Az 5tengelyen.hu oldalon lehet jelentkezni 2023 július 30-ig. Itt felkészítő gyakorló tesztkérdések is elérhetőek.

Az előselejtezőben a résztvevők egy 30 GKI-vizsgakérdéses online tesztet töltenek ki, az elődöntőben pedig további GKI-vizsgakérdéseket válaszolnak meg. Ezután három szimulátoros gyakorlatsoron bizonyítják reakcióidejüket, ügyességüket és figyelmüket.

A döntőbe a 10 legjobb sofőr kerül be, ők szeptemberben a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályán mérik össze tudásukat három, a gyakorlati vezetési felkészültségüket felmérő feladatban.

A verseny győztese idén sem távozik üres kézzel: 1.500.000 Ft pénzjutalomban, valamint 500.000 Ft értékű tárgyjutalomban részesül. A második helyet 300.000 Ft, a harmadikat pedig 200.000 Ft értékű tárgynyereménnyel  díjazzák.

A verseny nevezési határideje: 2023. július 30.

Online előselejtező: 2023. augusztus 27. 16:00 órától

Elődöntő: 2023. szeptember 2-3.

Döntő: 2023. szeptember 23.