Ön már Tudástár tulajdonos?

A lap tetején adja meg e-mail címét és jelszavát, majd ….

Mi a jelszavam??

E-mailben  elküldtük Önnek a hozzáférés adatait,  hogy elérhesse a kiadvány dokumentumtárát és a tudásfelmérő teszteket.
Keresse e-mail fiókjában a “Fuvarlevél] belépés részletei” tárgyú e-mailt a kéretlen üzenetek között is. Az e-mailben megadott linken állítsa be jelszavát, vagy kérjen e-mail címe megadásával jelszó emlékeztetőt a lap tetején az “Elfelejtett jelszó”-ra kattintva.

Még nem rendelkezik 561-es Tudástárral?

Szeretné megrendelni, vagy szeretne 

 • bővebb információt kapni a kiadványról?
 • beleolvasni néhány fejezetbe?

Kattintson a “Tovább” gombra!

Segítünk, hogy megfeleljen a jogszabályoknak, és elkerülje a büntetéseket.

Segítségre van szüksége?

Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8-16 óra között a 06-20-42-300-42-es telefonszámon. Vagy küldjön e-mailt az info@ujmedia.eu címre.

Mi is az 561-es Tudástár?

Az 561-es Tudástár egy olyan tudáscsomag amely tartalmaz

  • két, elnyűhetetlen, cserélhető lapos könyvet, amely a lehetségesen felmerülő kérdésekre építve, gyakorlati példákkal alátámasztva feldolgozza a tachográfhasználat és a vezetési- és pihenőidők szabályait, 
  • hanganyagot választás szerint pendrive-on vagy 3 db CD-n,
  • online elérhető tudásfelmérő teszteket,
  • iratmintákat, amelyek webfelületünkről is letölthetők,
  • a jogszabályok figyelését, változás esetén a könyv aktualizálását,
  • a változásokról értesítjük vásárlóinkat e-mailben és a weboldalunkon,
  • ha olyan szakmai kérdése van, amire a könyvben nem találja a választ, ügyfélszolgálatunk szakértők segítségével megválaszolja.

“A világban kétféle szabályozás van a vezetési és pihenőidőkre.

Az Európai Unióban és Svájcban, Liechtensteinben, Norvégiában, valamint Izlandon az 561/2006-os Európai Közösségi rendelet szabályai szerint dolgozunk. (561/2006 EK-rendelet).

Európa és Ázsia számos más országában az úgynevezett AETR egyezmény szerint kell dolgozni. AZ AETR egyezményt kell alkalmazni a következő országokban:

Albánia, Andorra, Azerbajdzsán, Belorusszia (Fehéroroszország), Bosznia-Hercegovina, Kazahsztán, Liechtenstein, Macedónia, Moldova, Monaco, Montenegró, Norvégia, Oroszország, Örményország, San Marino, Szerbia, Törökország, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán.

Ha egy EU-ban nyilvántartott járművel harmadik országot is érintünk utunk során, akkor a teljes útra az AETR rendelkezéseit kell követni. Harmadik országon bármely Európai Unión, Svájcon, Norvégián, Liechtensteinen és Izlandon kívüli országot értünk. Tehát olyan országot is, ahol az AETR egyezményt sem alkalmazzák.

Éveken át készült az EU vezetése az előírások módosítására. Az erről szóló vitákat a “mobilitási csomag“ néven ismert jogszabálygyűjtemény tartalmazza. A 3 évig készülő csomagot végül 2020 nyarán fogadták el. Egyes rendelkezései szakaszosan lépnek hatályba. Van, amit már most is alkalmazni kell, és van olyan is, ami csak több év múlva lesz érvényes.
Az 561-es rendelet változásai a módosítás végső elfogadása után 20 nappal léptek hatályba. Kötetünkbe ezeket már beépítettük, a kiadvány szövege a 2020-tól hatályos új előírásokat tartalmazza.”  További infó

561-es Tudástár
A magyar és uniós “AETR”

Írta:
Tóth Tamás
Arany Edit
Nagy Csaba
Szilágyi Katalin

Szakértők:
Pásztor Róbert
Kacsó Sándor Aszisztencia 561 Kft.
Kis-Petik Ferenc

Grafika:
Hajós Márk

Kiadja:
Új Média Kft.
8800 Nagykanizsa, Csengery út 22.
Ügyfélszolgálat: 8-16-ig, (0620) 42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu
561.hu
fuvarlevel/561tudastar
ISBN: 978-615-5830-24-2
ISBN: 978-615-5830-26-6

Tovább az eszköztárra