A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A bio-LNG hozzájárul a gázolaj kiszorításához

A Rajna-vidéki energiaparkban a Shell üzembe helyezte Németország legnagyobb bio-LNG gyárát. Az évente előállított 100.000 tonna metánnal egy éven át 4-5.000 teherautó tankolása oldható meg. Ezzel a mennyiséggel kereken 1 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg. Az üzemanyag alapanyaga mezőgazdasági hulladék, például trágya vagy más szerves maradvány. A Shell eddig 90 üzemanyagtöltő állomást készített fel az LNG tankolásra Európában, és további biogázt előállító üzemeket épít Németországban.

A bio-LNG ma már nem sokkal kerül többe, mint a hagyományos gázolaj. Ha sikerül a német fuvarozóknak elérni, hogy a csaknem kibocsátásmentesen közlekedő teherautók kevesebb útadót fizessenek, akkor a bioüzemanyag használata bőven megtérülne. Egy bio-LNG-vel közlekedő kamion ugyanannyiba kerül mint egy gázolajat használó, és az új beszerzéseknél egyre többen részesítik előnyben a bio-LNG-vel üzemelő járműveket. Az autógyártók is felfigyeltek a bio-LNG jelentőségére. Úgy vélik, hogy a gyorsan terjedő akkumulátoros és hidrogénes technológia mellett a bio-LNG is hozzájárul a gázolaj háttérbe szorításához. Az Audi saját szállítóinál bevezetett egy pótdíjat, amit a bioüzemanyaggal közlekedő kamionok után tudnak elszámolni a partnereik. Így megszűnik a bio-LNG gázolajjal szembeni hátránya, az Audi pedig zöldíteni tudja a saját beszerzéseit.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu