A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A fontosabb német utakon 99 centért tankolhatunk biogázt

A biogázt gyártó OG Clean Fuels arra ösztönözné a teherautó-tulajdonosokat, hogy a gázolajról térjenek át a megújuló bio-CNG-re. A főbb útvonalak mentén található, 17 OG kúton ezért kilogrammonként 99,9 centért adják a biogázt, további 4 kúton pedig 119,9 centért mérik kilóját.

2022-ben több német fuvarozó cég átállt a CNG-re. A CNG-t használó kamionok olyan állandó útvonalon közlekednek, ahol már kiépült a gáz tankoláshoz szükséges kúthálózat. Innen már csak egy lépés átállni a bio-CNG használatára, amit szerves hulladékból állítanak elő. A sűrített biogáz szén-dioxid-kibocsátása a közlekedés során alacsony, de előállításakor, a felhasznált alapanyagtól függően keletkezhet CO2. A Magyarországon sajnos még nem kapható biogázzal üzemelő motorok 80-90 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a fosszilis üzemanyaggal működők.

 

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu