A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség és a NiT Hungary megállapodást kötöttek, hogy a jövőben együtt dolgoznak a hidrogénközlekedés elterjesztésén. A kormány által aláírt Nemzeti Hidrogénstratégia szerint 2030-ig létrehoznak hazánkban 20 hidrogén-töltőállomást, és csaknem ötezer hidrogénes meghajtású jármű, és néhány száz tehergépjármű rója majd a hazai utakat.

A szervezetek véleménye szerint a most kötött  megállapodással számottevően hozzájárulhatnak a közúti fuvarozói ágazat ökológiai  lábnyomának  csökkentéséhez. Az együttműködés keretében a hidrogéntechnológiával kapcsolatos konferenciákat, képzéseket tartanak majd  a fuvarozó vállalkozásoknak, és népszerűsítik a technológiát.

Első körben pedig a hazai fuvarozók véleményét kérik a „magyarországi járműfejlesztések és kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés kialakításához”. A kérdőívre adott válaszok alapján fejlesztenék a hazai hidrogénkút-hálózatot, autó és tehergépjármű támogatási terveket. A felmérés nyilvános, mindenki elmondhatja benne véleményét. A kérdőív a Hidrogéntechnológiai Szövetség oldalán érhető el.(bit.ly/hidrogenkerdoiv)