A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Az AdBlue hiány miatt az MKFE a kormánytól kért segítséget. Az MKFE Elnöke, Ignác József Péter arra figyelmeztet, hogy az AdBlue adalékanyagból jelentős készlethiány alakult ki.

Ennek oka szerinte „nem a termelés leállása, hanem a gáz árának gyors emelkedéséből adódó AdBlue-ár emelkedés, amely miatt az EU-ban és hazánkban is megindult a pánik vásárlás… Az Egyesületünkhöz beérkező visszajelzések szerint a kontinensen kialakult helyzet Magyarországra is begyűrűzött, teljes országrészek maradtak adalékanyag nélkül az elmúlt napokban. … Az ellátás akadozása és a termékhiány miatt az AdBlue adalékanyag ára rövid idő alatt a többszörösére emelkedett, és a beszerzési ár szinte órák alatt emelkedik. ”

Az MKFE Elnöke elegendő mennyiségű adalék készletezését javasolja, mert különben fuvarozó járművek ezrei lesznek kénytelenek leállni. Magyarországon jelenleg 33000 teherutó használ AdBlue-t.  A MKFE úgy látja, a közúti fuvarozás és vele együtt az ellátási lánc működése még soha nem állt ilyen közel az összeomláshoz mint most. Ezért gyors beavatkozást kérnek a kormánytól. 

Kaibinger Tamás