A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A mai naptól 100 litert tankolhatnak egyszerre a fuvarozók a MOL magasnyomású kútjain

November 18-tól 100 liter/tranzakcióban limitálta a MOL a magasnyomású kútoszlopain vásárolható gázolaj mennyiségét. A korlátozás  a személy- és áruszállító vállalkozásokat sújtja, így nem elég, hogy már március óta piaci áron veszik a gázolajat, ezentúl naponta többször kell majd tankolniuk a kutakon. 

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a  NiT Hungary felhívja a figyelmet arra, hogy 100 liter üzemanyag nem fedezi egy tehergépjármű napi fogyasztását sem. Ennyi gázolajjal legfeljebb 300 kilométert tehetnek meg a kamionok, ez a szűk hatótáv már veszélyezteti az ellátási lánc stabilitását is.

A fuvarozó cégek jelentős része olyan családi mikro- és kisvállalkozás, amely nem rendelkezik saját, belső üzemanyagkúttal, számukra kiszámíthatatlanná válik az elegendő mennyiségű gázolaj beszerzése. A korlátozás arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy naponta többször küldjék a járműveiket tankolni, ami jelentős időkiesést és felesleges kilométereket – plusz költséget – jelent. Sokkal nehezebb lesz tervezni a gépkocsivezetők szigorúan szabályozott munkaidejét. A nemzetközi forgalomban tevékenykedő vállalkozások pedig várhatóan külföldön tudják majd megtankolni a kamionjaikat, ami újabb költségnövekedéssel jár, amely tényezők végső soron tovább gerjeszthetik a hazai inflációt is.

A fuvarozói szervezetek határozottan kérik a MOL-t és a Kormányt, hogy az újonnan kihirdetett korlátozást gondolják újra, és a szankcióval ne a magyar közúti áru- és személyszállító vállalkozásokat sújtsák.

Forrás: MKFE, NiT Hungary sajtóközleménye

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu