A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A már karanténban lévő sofőrök nem kaptak mentességet

A jelenleg karanténban lévő sofőröknél nincs automatikus karanténfeloldás – közölte az ITM. Ők továbbra is csak akkor hagyhatják el a karantént, ha ezt bejelentik a járványügyi hatóságnak.

Az eljárásrend:

  • E-mailben meg kell küldeni a karantén megszakítását jelző nyilatkozatot a területileg illetékes népegészségügyi központnak. Kérjünk kézbesítési visszaigazolást!
  • A járványügyi hivatal – munkaidőben –visszajelzést küld arról, hogy a nyilatkozat megérkezett. Ha erre nem kerül sor, akkor elég a kinyomtatott „kézbesítési visszaigazolás” és a nyilatkozat. A visszaigazolás és a nyilatkozat lehetővé teszi a karantén felfüggesztését, a munka felvételét, az előírt járványügyi szabályok betartásával.
  • A sofőr adatait a népegészségügyi hivatal továbbítja az ORFK részére, hogy a gépkocsivezető ne szerepeljen a karanténra kötelezettek listáján.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu