A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A nehéz vontatók is megjelennek az elektromos járművek piacán

A Mercedes-Benz az eActros nevű akkumulátoros nehéz vontatóval egészíti ki kínálatát. Az első prototípusok tesztelését már az idén megkezdik, s várhatóan 2024-től lesz kapható. A gyártó közlése szerint az eActros 40 tonnás szerelvénye egy töltéssel 500 km megtételére lesz képes. A töltés egy nagy akkumulátoros járművekhez kifejlesztett, nagy teljesítményű töltő rendszer segítségével történik (Megawatt Charging System – MCS)

A Volvo tüzelőanyag-cellás (hidrogén) vontatók gyártásába is belekezdett. Ezek hatótávolság terén már felveszik a versenyt a dízel járművekkel. A jármű 15 perces tankolással 1000 km megtételére képes, ráadásul 65 tonnás vagy annál is nehezebb szerelvénnyel is megbirkózik. A feltöltés 80 liter -253 fokra hűtött hidrogén tankolásával jár. (A tüzelőanyag-cellás teherautók elterjedésének eddigi akadálya, a hidrogént -253 fokon kell tárolni, hogy folyékony legyen.) A Volvo ezt a típust azoknak ajánlja, akik nehéz árut, nagy távolságokra szállítanak.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu