A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A németek tehetetlenek a hamisított kínai biogázolaj-dömping ellen

Bajba kerülnek az európai bioüzemanyag-gyártók, mert drágul a termék, és kevesebb fogy belőle, mint azelőtt. Kína újabban óriási mennyiségű biogázolajjal árasztja el az európai piacot. Németország legnagyobb CNG szállítója, az OG Cleanfuels, nemrégiben kénytelen volt 10 százalékkal megemelni a biogáz üzemanyag árát.

Az értékesített bio-CNG mennyiség alapján ugyanis az OG Cleanfuels energiamegtakarítási kvótákat értékesíthet. A kvótaértékesítésből befolyt összeget az OG Cleanfuels eddig a bio-CNG árának a csökkentésére fordította. Itt lép be a képbe a dömpingszerűen értékesített kínai biogázolaj, ami alapján rengeteg kvóta került piacra, és ez óhatatlanul a kvótaárak csökkenéséhez vezet. A kevesebb kvótapénzből kevesebbet lehetett visszaforgatni a bio-CNG árának a csökkentésére, ezért volt szükség az áremelésre.

Sok európai bioüzemanyag-értékesítőt érint még hátrányosan a kvótaárak csökkenése. Az OG Cleanfuels és hasonló sorsú társai gyanítják, hogy Kína pálmaolajat is felhasznál a bio gázolaj előállításához. Ez nem tilos, viszont ilyen termék értékesítése után nem igényelhető energiamegtakarítási kvóta. A kínai hatóságok azonban nem engedélyezik az EU-nak a bio gázolajjal kapcsolatos vizsgálatokat, így jelenleg nem lehet megbizonyosodni arról, hogy a kínai bio gázolaj tartalmaz-e pálmaolajat.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu