A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A Schenker elsőként használ hidrogénes kamionokat a fuvarozásban

forrás: dbschenker.com

A DB Schenker 18 hidrogén meghajtású, tüzelőanyagcellás nehéz kamiont állított munkába. Az amerikai Hyzon Motors által gyártott 40 tonnás járművek Köln és a belgiumi Eupen város között látnak el feladatokat.

Az IRU alelnöke szerint jelentős lépést tett a német vállalkozás a fenntartható, károsanyag-kibocsátás mentes közlekedés megvalósítása felé, de példát adott a zöld mobilitásban érdekelt vállalkozások együttműködésének a fontosságára is.

A hidrogén kamionok közlekedésének egyik lényeges feltétele volt, hogy a kölni régióban és Belgiumban megfelelően kiépültek a hidrogén tankolásra alkalmas kutak.

A német fuvarozó szerint a Hyzon gyártmányú vontatók megbízhatóan működnek a kiválasztott útvonalon. A kamionok hatótávolsága 400 kilométer és a tankolásra sem kell 15 percnél több időt fordítani. 

Forrás: transport-online.de

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu