A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A tüzelőanyag-cellás Daimler Truck is átkelt a Brenner-hágón

Forrás: daimlertruck.com

A Mercedes-Benz GenH2 vontató többször is megtette a dél-tiroli Bozen és az ausztriai Innsbruck közötti 120 kilométeres távolságot. A rakott szerelvény sikerrel vette a 2111 méter magas hágót is.

A GenH2 sorozatgyártását 5-8 éven belül tervezi a Mercedes konszern. Addig még több hasonló nehéz­ségi próbának vetik alá a vontatót, hogy alkalmassá tegyék a legmegterhelőbb hegyi utak leküzdésére is. A kísérleti utak egyik fő célja a tüzelőanyagcellák és a nagy megterhelésre tervezett kisegítő akkumulátorok együttműködésének a kialakítása. A tüzelőanyag-cellás vontatót különleges igénybevételekre, elsősorban nehéz szállítmányok célbajuttatására szánják a tervezők.

A GenH2-nek nagyon magas elvárásokat kell teljesítenie. A tervezett hatótávolsága például 80 kg folyékony hidrogénnel nem kevesebb, mint 1000 kilométer. A mínusz 253 celsius fokra lehűtött folyékony hidrogént két 40 literes acéltartályban tárolják. A kettős falú tartályoknál vákum hőszigetelést alkalmaznak. A folyékony hidrogén előnye, hogy sokkal kisebb helyen elfér, mint a gáz, így nincs szükség nagy méretű tartályokra.  

 Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu