A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Harmadik energiapályázat – 520 ezer ablakcserére

Megjelent a sorban a harmadik energiapályázat is: lakásonként 520 ezer forintot lehet nyerni ablakcserére. Csak magánszemélyek pályázhatnak és csak saját lakásokra, azaz társasházak, panelházak ezúttal nem kaphatnak támogatást.

A 2014-es energiapályázatok közül ez a harmadik (korábban írtunk a kazáncseréről és a hűtőgépek beszerzéséről is). Ezen a kiíráson szintén csak a pályázatban érintett épületek tulajdonosai indulhatnak. A feltételek is hasonlóak a kazáncserére vonatkozó pályázat feltételeihez: panellakással nem lehet pályázni, s társasházi lakás is csak akkor lehet megfelelő, ha az épületben maximum 4 lakás található. Nem a társasház lehet a pályázó, hanem külön-külön a lakástulajdonosok. Új lakással senki nem vehet részt a pályázaton: feltétel, hogy a lakás használatbavételi engedélyének 2006. december 31. előttinek kell lennie. Csak lakott lakásra nyújtható be pályázat – ezt a pályázó nevére szóló 3 darab közüzemi számlával igazolni kell.

A pályázati keretből 2 célra lehet pénzt igényelni:

  • nyílászárók cseréjére és
  • az épületek nyári hővédelmének javítására, azaz különböző árnyékoló szerkezetek felszerelésére (erre csak az ablakcserével együtt lehet támogatást kérni).

Az ablakcsere tehát kötelező eleme a pályázatnak. Csak olyan ablakot lehet beépíteni, ami rendelkezik önszabályozó szellőzővel is. Ez így drágább, de a szellőző beszerelését is el lehet számolni, az is támogatott költség.

A lakásonként elnyerhető maximális támogatás 450 ezer forint lehet csak ablakcserére, vagy  520 ezer, ha az ablakcsere mellett az árnyékolókra is akar költeni a tulajdonos. A támogatás a munka teljes költségének maximum a 40 százaléka lehet. Anyagköltséget, munkadíjat és szakértői díjakat (energetikai számítások díja, energetikai tanúsítás) lehet elszámolni. Anyagköltségből csak új termék vásárolható, a pályázathoz részletes árajánlatot kell benyújtani. Csak olyan ablak építhető be, melynek a hőátbocsátási értéke (U érték) fa vagy műanyag ablak esetén legalább 1,15, fém ablakkeret esetén 1,4.

Pályázni csak elektronikusan, az ügyfélkapun kkeresztül lehet. A kérelmeket október 28-tól lehet beadni november 15-ig, vagy a keret kimerüléséig. A pályázati anyag (űrlapok és útmutatók) az internetről tölthetők le a https://zbr-nyilaszarocsere.hu/ címről.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu