A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a NÚSZ Zrt. nevében

Több jelzés érkezett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-hez (NÚSZ Zrt.) arról, hogy SMS-ben küldenek értesítést útdíjtartozásról. A külföldi telefonszámról érkezett rövid szöveges üzenetekben egy link is szerepel, amely a gyanútlan felhasználót egy, a NÚSZ Zrt. hu-go.hu oldalához nagyon hasonló, hamis weboldalra vezeti.

Bár a társaság neve nem szerepel az üzenetben, a hamis oldalon a NÚSZ Zrt. által működtetett HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszer arculati elemei (pl. logója) is feltűnnek. Ha ezen a felületen az áldozat megadja a kért adatokat, akkor azok azonnal a csalókhoz kerülnek, akik így hozzáférhetnek az áldozat bankszámlájához. A NÚSZ Zrt. soha nem keresi ügyfeleit SMS-ben! Aki ilyen gyanús szöveges üzenetet kap, semmiképpen ne kattintson az abban szereplő hivatkozásra, és ne adja meg adatait!

Forrás: NÚSZ Zrt.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu