A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Adathamisítással vádolják a Toyota leányvállalatát

Hamis károsanyag-kibocsátási adatok gyanúja miatt átmenetileg leállt a Toyota leányvállalata által gyártott Hino teherautónak az értékesítése. Összesen 70.000 autót érint a csalás gyanúja, de érintettek a Toyota motorral gyártott kisbuszok is. A japán közlekedési minisztérium szakemberei túl szépnek találták a Hino Motors kisteherautójának károsanyag kibocsátási adatait. Most azt vizsgálják a szakértők, hogy a tetszetős emissziós értékeket kiváló műszaki tudással vagy ügyeskedéssel érték-e el a Hino Motors vezetői. A Toyota konszern elnöke beismerte, hogy a hír hallatán megingott a vállalat ügyfeleinek és részvényeseinek a cégbe vetett bizalma, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy eddig még egy adathamisítási eset sem bizonyosodott be.

Különösen a Dutro típusnál erős a gyanú, hogy a gyártók mesterkedtek a kibocsátási adatokkal, és a vizsgálatok során felmerült az is, hogy egyes Toyota motoroknál már 2003-ban is hamisították az adatokat. A NIKKEI Asia gazdasági és politikai honlap már márciusban arról írt, hogy a hamisítás gyanúja erősen feltételezhető 3.000 Toyota busznál, 1.200 Toyota motorral közlekedő Isuzu busznál és 43.000 kisteherautónál.  

Forrás: transport-online.de

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu