A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Fuvarozó cégek, figyelem! A Nit Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén immár harmadik alkalommal hirdeti meg kamionsofőrök részére az „5 tengelyen – biztos kézzel!” elnevezésű versenyét. A győztes nemcsak nettó 1 millió forinttal lesz gazdagabb, de egy évig viselheti az év kamionsofőrje (Best Truck Driver Hungary 2015.) büszke címet is. Sőt, idén a győztes munkaadója is elismerésben részesül majd. A jelentkezés a támogatók jóvoltából ingyenes. Nevezni az www.5tengelyen.hu honlapon, lehet legkésőbb augusztus 14-ig. Az első online (internetes) selejtező augusztus 30-án lesz, aztán már a helyszíni versenyek zajlanak. Középdöntő szeptember közepén a Waberer’s Nagykőrösi úti telephelyén, a döntő október 3-án, a zsámbéki Drivingcamp Hungary-n zajlik majd.

„Keressük Magyarország legjobb kamionsofőrjét, aki a jók között is a legjobb!” Így kezdődik az idei „5 tengelyen – biztos kézzel!” elnevezésű, kamionsofőrök számára kiírt felhívás. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén immár harmadik alkalommal írta ki ezt a versenysorozatot. Mint olvasható a kiírásban, keresik a legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő magyar kamionsofőrt, próbára téve a gyakorló gépkocsivezetők ügyességét és rátermettségét.

A győztes markát nettó 1 millió forint üti majd, és egy teljes évig viselheti az év legjobb kamionsofőrje (Best Truck Driver Hungary 2015.) büszke címet. Abból kiindulva, hogy az ilyen teljesítmény csak jó munkahelyi feltételek mellett jöhet létre, a szervezők külön díjazzák a győztes munkaadóját is.

De nemcsak ők nyernek, hanem mindenki, aki ellátogat a versenyre. A részvétel rangot, jó ajánlást ad. Kiváló lehetőség a vállalkozás jó hírének növelésére, hiszen a megrendelőkben is tudatosul, hogy itt a legkiválóbbakra bízzák áruik szállítását.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak erre a különleges versenyre, aki többet szeretne tenni a szakma hírnevéért, a felkészült szállítmányozásért, akik a mindennapokban is biztonságosabbá szeretnék tenni a közúti közlekedést.

A nevezés idén a támogatók jóvoltából teljesen ingyenes. Csupán fel kell keresni a www.5tengelyen.hu honlapot, és pár mozdulattal el lehet készíteni a jelentkezést. Viszont ezt legkésőbb augusztus 14-ig meg kell tenni, mert ez a nevezési határidő.

A versenysorozat első fordulóját, a selejtezőt az interneten rendezik meg augusztus 30-án, vasárnap, 16:00 órai kezdettel. Ez azt jelenti, hogy harminc perc alatt egy 30 kérdésből álló tesztsort kell majd kitölteni kényelmesen otthonról, vagy akár egy parkolóban megállva, a mobilról. Csupán az a fontos, hogy olyan helyen kell tartózkodni, ahol megbízható, stabil internetkapcsolat van. Az www.5tengelyen.hu honlapon hetente frissülő próba-teszteken lehet előzetes gyakorolni, készülni erre a fajta feladatra.

A selejtezőből a negyvenen legjobb jut tovább az elődöntőbe. Az elődöntőket a Waberer’s International Zrt. Nagykőrösi úti központi telephelyén tartják, két egymást követő hétvégén: szeptember 12-13-án és 19-20-án. Az ide eljutókat a kategóriás és a GKI-képzés tananyagára alapuló újabb 20 kérdésből álló teszt várja. Ezután jön a lényeg: egy kialakított akadálypályán kell különféle játékos és ügyességi feladatokat teljesíteni egy nyerges szerelvénnyel, meghatározott szintidőn belül.

A négy elődöntő győztese és a további hat legjobb versenyző kerül be az országos döntőbe, amelyet október 3-án, szombaton rendeznek, a zsámbéki Drivingcamp Hungary-n. A legjobb tíz kamionvezetőt további teszt, a vezetéstechnikai tanpályán ügyességi, vezetéstechnikai és vészhelyzeti feladatsorok végrehajtása, rakományrögzítési feladatok és egyéb szakmai és vészhelyzet-elhárítási feladatok várják.

A verseny jó szórakozás, hasznos időtöltés lesz, ráadásul nem kerül pénzbe. Ki-ki megmutathatja, mit tud. Munkavállalói is hálásak lesznek, ráadásul ott lesz a szakma krémje is, vagyis kapcsolatépítésre is kiváló alkalom adódik, így nem érdemes lemaradni róla!

Még egyszer a legfontosabb határidők:

Nevezés:
Legkésőbb 2015. augusztus 14-ig (www.5tengelyen.hu)

Online selejtező:
2015. augusztus 30. 16:00

Elődöntők:
2015. szeptember 12. és 13., illetve 19. és 20.
Helyszín: Waberer’s International Zrt. központi telephelye (1239 Budapest, Nagykőrösi út 351.)

Döntő:
2015. október 3.
Helyszíne: drivingcamp Hungary (2072 Zsámbék, Drivingcamp út 1.)