A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Áruszállító folyosók Fehéroroszországban

Frissítve:2020.04.29.

2020. április 28-án Fehéroroszország módosította a tranzit útvonalakat és pihenőket. A módosított útvonalak aktuális állapotát cikkünk végén lévő térképen tekinthetik át.  Kérjük olvasóinkat, hogy indulás előtt ellenőrizzék az útvonalakat.

Előzmény

Fehéroroszország  kijelölte azokat az áruszállító folyosókat, melyet az országon áthaladó járműveknek használhatnak. A tranzitba belépő járművek sofőrjeinek a határon egy nyilatkozatot kell kitölteniük két példányban. Ebben sofőrként arról nyilatkozunk, hogy ismerjük a tranzitra vonatkozó belorusz szabályokat, melyek a következők:

  • csak a tranzit útvonalakat és a kijelölt pihenőhelyeket használhatjuk
  • pihenés közben a sofőr nem hagyhatja el a parkolót
  • az ország területét a lehető legrövidebb úton el kell hagynunk,legkésőbb az országba való belépést követő napon (az előre nem látható események kivételével, pl. műszaki hiba)

A nyilatkozat megtekinthető itt, magyar fordítása pedig az MKFE web oldalán.

A kitöltött nyilatkozat egyik példányát át kell adni a határőrnek, másik példányát pedig csatoljuk a fuvarokmányok mellé.

Tranzit útvonalak 2020. április 29-én érvényes állapota:

Bővebben itt olvashat Fehéroroszországról.

Forrás: IRU, MKFE

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu