A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Az EU korlátozza az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentességét

Szigorúbb vámszabályokkal sújtja az EU az ukrán termékek egy részét. Az új szabályok szerint csak meghatározott mennyiség lesz vámmentesen importálható szárnyasból, tojásból, cukorból, zabból, kukoricából, búzából, búzadarából és mézből. A határ, amíg a vámmentesség érvényes, az előző két év importjának átlaga, efölött már vámköteles lesz a behozatal. Az új szabályok június 6-án lépnek életbe, és egy évig maradnak hatályban.  

Az EU döntés hátterében az áll, hogy az ukrán árukra a háború kezdetén megadott vámmentesség idén nyáron lejár. Az EU-nak el kellett dönteni, hogy a továbbiakban milyen módon segítse az orosz támadás ellen védekező Ukrajnát. Az EU Parlamentnek azt is figyelembe kellett vennie, hogy a mezőgazdasági szektor nem nézte jó szemmel az ukrán import támogatását. Az uniós gazdák szerint aránytalanul nagy konkurenciát teremt nekik az EU az ukrán mezőgazdasági termékek támogatásával.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu