A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Kevesebb nehéz teherautó használja az M6-os autópályát, ellenben jelentősen megnőtt a településeken is átvezető régi 6-os út forgalma – írja a bama.hu portál.

Az M6-os autópálya Szekszárd és Pécs között jelentős kerülőút, lassú, mert tele van sebességkorlátozással és most már drága is – így vélekednek a fuvarozók a néhány éve elkészült új autópályáról. Az új útdíj bevezetése nem tett jót az autópálya használatának. A nehéz teherautók vezetőit szinte semmi nem teszi érdekeltté abban, hogy az autópályán közlekedjenek. Sőt, a pályahasználat akár kétszer annyiba is kerülhet, mintha a sima főúton közlekednének – így inkább ez utóbbit választják.

A 6-os út mellett fekvő települések lakói egyre nehezebben viselik ezt a helyzetet. A lap cikke szerint arra számítanak, hogy a kamionforgalom hamarosan elé fogja érni azt a szintet, mint amilyen az autópálya megépítése előtt volt. A települések egyelőre keresik a megoldást. Azt szeretnék elérni, hogy például súlykorlátozással szorítsák ki a legnagyobb autókat a lakott területen átvezető főútról.