A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Befejeződött a kamionos demonstráció a Záhonynál

Tizennégy magyar kamion tüntetett a záhonyi határátkelőn decemberben, hogy kifejezzék tiltakozásukat egy brüsszeli intézkedéssel szemben. Az EU egy megállapodás keretében engedélyezte az ukrán fuvarozóknak a humanitárius és élelmiszer termékek ki- és behozatalát.

Brüsszel ehhez liberalizálta az ukrán fuvarengedélyeket, vagyis az említett termékeket engedély nélkül szállíthatják az ukrán kamionok. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a háború miatt szinte teljesen leállt az ukrán áruellátás, a külföldi fuvarozók nem szállítottak a háború sújtotta területre. Ez pedig a lakosság alapvető ellátását veszélyeztette.
A tiltakozó fuvarozók szerint ugyanakkor az ukrán kamionosok olyan fuvarokati s elvállalnak az EU-ban, amikre nincs engedélyük, és mivel az uniós átlagnál sokkal olcsóbban dolgoznak, elveszik a munkát a hazai és az európai fuvarozóktól.

– Nem akarjuk akadályozni az ukrán fuvarozók szabad mozgását, az ukrán fuvarengedélyek visszavonását sem kívánjuk. Csak azt szeretnénk elérni, hogy minden a törvényes keretek között történjék, és szigorúan ellenőrizzék mindenhol a kiadott engedélyeket – mondta Szamosfalvi Károly, a tüntetés egyik szervezője. A kormány végül nem reagált a tüntetők megkeresésére, az MKFE vezetősége pedig nem értett egyet a tiltakozás általunk választott formájával. Ezek után döntöttek úgy a szervezők, hogy december 20-án elhagyták kamionjaik Záhonyt.

Azt, hogy lesz-e folytatása az akciónak, egyelőre nem tudják.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu