A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Beszállnak a fuvarozásba a hidrogénnel működő kamionok

A hidrogén a mai árak mellett életképes vetélytársa lehet a foszilis üzemanyagoknak, de különösen azért lehet a jövő hajtóanyaga, mert a hidrogénnel üzemelő motorok semmiféle káros anyagot nem bocsátanak ki a levegőbe.

Német állami támogatással most elindul egy kutatás, ami a hidrogénhajtású teherautók szállításban történő alkalmazhatóságát és fenntarthatóságát vizsgálja.

A projektet a BMW kezdeményezte, de részt vesz benne a DEUTZ AG, a DHL, a KEYOU, a TotalEnergies és a Volvo Csoport is. Két 18 és két 40 tonnás hidrogénnel üzemelő teherautót fognak kipróbálni a gyakorlatban is. A két 18 tonnás teherautó egyikét a BMW, a másikat a DEUTZ Logistics teszteli majd. A Volvo Csoport KEYOU-val közösen fejlesztett két 40 tonnás hidrogén kamionja a BMW lipcsei üzemének az ellátását végzi majd a próbaüzem alatt. Hidrogén tankolására alkalmas üzemanyagkutak is épülnek a kísérleti útvonalon, egyelőre Lipcsében és Nürnbergben. A TotalEnergies 2030-ig 150 hidrogén-tankoló állomás építését tervezi Németországban, Belgiumban, Luxemburgban és Franciaországban.

 Forrás: www.trans.info/de

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu