A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Borús kilátásokra számítanak az EU-s cégek Kínában

Még soha nem látták ilyen sötéten az európai vállalkozások kínai növekedési lehetőségeiket. A kínai gazdaság fellendülése akadozik, a helyi konkurencia pedig egyre erősebb. A 2023-as évet Kínában a fokozódó bizonytalanság, a lanyha belső kereslet, a tartományi kormányok eladósodása és az ingatlanszektor állandósult gyengélkedése jellemezte.

Ráadásul az európai cégeknek nemcsak a fokozódó kínai konkurenciával, hanem a belső szabályzók áttekinthetetlen dzsungelével is meg kell küzdeniük. Ezek után nem csoda, hogy a megkérdezett uniós vállalkozók 23%-a borúlátóan nyilatkozott a következő két év kilátásairól. A pozitív várakozások aránya a tavalyi 55%-ról idén 32%-ra csökkent.

Az EU kínai kereskedelmi kamarája szerint az európai vállalkozóknak ma már csak 12-15%-a tekinti Kínát vonzó befektetési célnak. A vállalkozók az eredetileg Kínába tervezett beruházásaikat áttekinthetőbb, megbízhatóbb piacokra irányítják át. A gazdaság fő húzóágazatait, pl. az autó- és az építőipart jelentős túltermelés és értékesítési problémák jellemzik. Az EU többször is kifogásolta a jelenlegi kínai támogatási rendszert, ám kínai politikusok szerint nincsen állami támogatással generált túltermelés, mindössze arról van szó, hogy egyes gazdasági ágazatok kapacitását megnöveli az innováció.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu