A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Brüsszel megbünteti a Mobilitási Csomag alkalmazásával késlekedőket

Az új kiküldetési előírásokat 2022. február 2-ig kellett volna a tagországoknak átvenni a saját jogrendszerükbe, amit a hollandok és a portugálok az EU Bizottság kétszeri felszólítása ellenére sem tettek meg.  Az EU ezért kötelezettségszegési eljárást indított Hollandia ellen, és hasonló sors vár a portugálokra is. 

Lengyelország és Bulgária ellen az a vád, hogy nem alkalmazzák az európai útadóra vonatkozó új szabályokat. Ezek az országok még nem léptették életbe az elektronikus útdíjfizetési szolgáltatásról szóló (EETS) irányelv előírásait. Az EETS végső célja az, hogy a gépkocsivezetők egyetlen fedélzeti eszközzel intézhessék az útadó fizetését az EU-n belül. A második felszólításra sem reagáló országok ügyét az EU Bizottság átadja az EU  Bíróságnak, és többnyire pénzbüntetés kiszabását kéri a vétkező országra.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu