A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Budapesti szállítás: tervezhetőbb lesz

Egy elektronikus rakodási területjelző térképpel segítené a főváros az áruszállítók munkáját. A „LIFE IP HungAIRy” könnyebbé teszi majd a szállítások ütemezését.

Budapest Főpolgármesteri Hivatala átláthatóvá tenné a fővároson belül közlekedő vagy oda árut szállító tehergépjárművek mozgását. Ehhez kidolgoznak egy elektronikus rendszert. A „LIFE IP HungAIRy” névre keresztelt tervezet segítené a fuvarozó vállalkozásokat a szállítások könnyebb ütemezésében, valamint a rakodási területek jobb kihasználtságát. Ez Budapest környezeti terhelését is csökkentené.

A rendszer kialakításához egy előzetes felmérést készítettek. Ennek célja az volt, hogy megismerjék a fővárosban mozgó áruszállítók szokásait, flottájuk nagyságát, a szállítási útvonalakat, a rakomány tömegét, terjedelmét, a járművek károsanyag-kibocsátásait és a lerakodás műszaki kellékeit.

Létrehoznának egy rakodási hely foglalási rendszert: egy weblapot és egy  mobilapplikációt. Ezen keresztül meg lehet majd nézni a rakodási terület foglaltságát, és lehetőség lenne online időpontot foglalni. Kialakítanának egy online felületet a városban megjelenő szabad szállítási kapacitások felkínálására és a szállítási igények jelzésére is.

Tervezik egy minősített szállítói rendszer megteremtését is: a szállítókat az általuk használt gépjárművek környezetvédelmi besorolása, a szolgáltatásaik és azok színvonala szerint minősítenék, ennek alapján pedig kedvezményeket vagy kiváltságokat kapnának.

A tehermozgatást segítő elektronikus rendszer jelenleg még a tervezési szakaszban tart és az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

Szilágyi Katalin

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu