A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Egyre több útfenntartó munkát kénytelenek éjjel elvégezni, mert nappal óriási dugókat okozna a forgalomkorlátozás. Az éjszakai munkavégzés azonban sok veszéllyel jár. Legyünk türelmesek, tartsuk be a korlátozásokat, mert mindenkit hazavárnak!

Egyre több munkát végez a gyorsforgalmi utakon éjszaka a Magyar Közút. Az ok egyszerű: mára nappal, főleg a fővároshoz közeli útszakaszokon annyira megnőtt a forgalom, hogy hatalmas torlódásokat okozna a forgalomkorlátozás.

Az éjszakai munkavégzés rendkívül balesetveszélyes mind a munkát végzők, mind a közlekedők számára. Ilyenkor jóval több biztonsági előírást kell betartaniuk az útfenntartóknak. Sorvillogókat telepítenek a terelőtáblákhoz vagy terelőkúpokhoz. A munkát végzőket ütközéscsillapítóval felszerelt járművek védik, LED-lámpás láthatósági mellényt viselnek, valamint elöl fehér, hátul piros fényű fejlámpás sisakot. A munkavégzés helyszínét erős fényballonokkal, fénytornyokkal világítják meg, ez elvakíthatja a gépjárművezetőket, ha belenéznek.

A Magyar Közút azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy az esti órákban

– kövessék a kihelyezett ideiglenes jelzéseket,

– ne használjanak reflektort a munkavégzések környezetében,

– ne nézzenek a munkaterületet megvilágító fényforrásba,

– fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával haladjanak el a munkások mellett.

(Forrás: Magyar Közút)

Őri András

(Forrás: Magyar Közút)