A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Elektromos Scania kamionok szállítanak az Aldiba

forrás: scania.com

A Scania Hungária Kft. átadta az első teljesen elektromos teherautóját a Scania Közép-európai régiójában (Magyarország, Csehország és Szlovákia). Az elektromos járművel a budapesti Aldi áruházakat látják majd el áruval.

Az első elektromos Scania egy háromtengelyes tehergépkocsi alváz, 27 tonna össztömeggel, nappali fülkével és egy speciális hűtődobozos felépítménnyel rendelkezik a Thermosol Kft. jóvoltából. Arra tervezték, hogy a szabályozott hőmérsékletű árukat csendben, zéró CO2-kibocsátással (megújuló forrásból származó villamos energiával töltve) és zéró károsanyag-kibocsátással szállítsa a városokban és azok környékén. A teherautó 230 kW teljesítményű villanymotorral és kilenc akkumulátorcsomaggal van felszerelve, amelyek névleges kapacitása 300 kWh. Ez lehetővé teszi, hogy a teljesen megrakott hűtődobozos teherautó teljesítse a napi fuvarfeladatokat.

A jármű megrendelése előtt a Scania alaposan elemezte a Happy Cargo működését, hogy megbizonyosodjon a teherautó megfelel-e a mindennapi feladatoknak és a töltési infrastruktúrának. A jármű mellett a Scania egy teljeskörű töltési rendszert is biztosított a Happy Cargo telephelyére.

Ez egyrészt egy mobil 40 kW-os Kempower töltőből áll, ami képes a teherautó éjszakai töltésére. A ChargeEye töltésirányító rendszer pedig lehetővé teszi a töltési folyamatok távoli felügyelését, megakadályozza a depó elektromos hálózatának túlterhelését, és biztosítja a jármű alacsonyabb villamosenergia árak melletti töltését.

Az előbb említett megoldások mellett a Scania képes a töltési lehetőségek kielemzését követően egy megfelelő és bővíthető töltési infrastruktúra megtervezésére és kialakítására. A töltésen kívül más szolgáltatások is kapcsolódnak az elektromos Scania teherautóhoz, mint pl. a finanszírozás, vagy a karbantartási szerződés, amely kezeli akár a nem várt szervizelési eseményeket is.

Forrás: Scania Hungaria Kft.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu