A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Elköltöznek az akkumulátorgyárak Európából?

Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség  (T&E) tanulmánya szerint a Németországban tervezett akkumulátorgyár beruházások 80 százalékát halasztás, csökkentés vagy a teljes leállítás fenyegeti. 

Hasonló a helyzet Magyarország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia gyáraival is. Sok akkumulátorgyár inkább áttelepülne az USA-ba az alacsonyabb energiaárak, a nagyobb támogatások és az alacsonyabb infláció miatt. Elképzelhető, hogy a berlini Tesla és a schleswig-holsteinei Northvolt is lemond a tervezett kapacitás-bővítésük legnagyobb részéről, és áttelepülnek az amerikai kontinensre.  

Az EU ipar versenyképességének fokozását segíti majd a Net-Zero Industrial Act nevű bizottsági törvénytervezet. Ezzel Brüsszel ellensúlyozná az amerikai adókedvezmények hatását, és segítené az uniós vállalkozókat a tiszta energiahordozókra történő átállásban. A törvénytervezet felgyorsítja a nap, szél és akkumulátoros energia felhasználás támogatását és az engedélyezési folyamatot. Brüsszel nem akar minden új beruházást Európában tartani, de a „hazai” kapacitásoknak legalább 40 százalékos megtartását szeretné elérni.

 Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu