A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Emelkedett a kötelező német minimálbér

Január elsejétől emelkedik a kötelezően fizetendő német minimálbér és változás történt a Németországba belépő alkalmazottak bejelentésének rendjében is. A német hatóságok beléptek a 21. századba: fax helyett már online is megtehető a munkaügyi bejelentés.

A 2015-től érvényes 8,50 euró helyett 2017-ben már 8,84 eurós órabért kell megfizetni azoknak a gépkocsivezetőknek, akik belépnek Németországba. A német kormány arról is döntést hozott, hogy a kötelezően fizetendő legkisebb bért a jövőben kétévente fogja felülvizsgálni, tehát legközelebb 2019 elejétől nyúlhatnak hozzá a most kiadott összeghez.

Változott a németországi kiküldetésre küldött munkavállalók bejelentésének rendje is. A bejelentések kötelezővé tételétől kezdve egészen mostanáig kizárólag faxon fogadták el a benyújtott adatlapokat. Mostantól online beküldésre is van mód a német vámhatóság honlapján keresztül, a www.zoll.de címen. A portálon bal oldalon, a Dienste und Datenbanken című menüben kell keresni a bejelentés menüpontját. Az online felület elérhető közvetlenül is az alábbi címen: https://www.meldeportal-mindestlohn.de/

Cikkünk írásakor e portál még üres, tartalom nélküli, a felirata szerint január elsejétől azonban működni fog. A korában megszokott faxos bejelentést még június 30-ig lehet használni, 2017. július 1-től pedig már csak az online beküldött papírok lesznek érvényesek.

 

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu