A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

ERRU: egységes uniós nyilvántartás a jogsértésekről

Az EU még 2022. januárban bevezette a Közlekedési Vállalkozások Európai Nyilvántartási Rendszerét, az ERRU-t. Az ERRU egy uniós fuvarozói információs rendszer, amely többek között nyilvántartja a fuvarozók által elkövetett jogsértéseket.

Ezeket négy kategóriába sorolják: van enyhébb szabályszegés, súlyos, nagyon súlyos és rendkívül súlyos. Ha egy éven belül ismét elkövet a sofőr vagy a fuvarozó kisebb súlyú jogsértéseket, akkor ezek összeadódnak. Három súlyos jogsértés egy nagyon súlyosnak számít. A jogsértéseket a hatóságok két évig tárolják a nyilvántartásban, utána elévülnek.

Három nagyon súlyos vagy egy rendkívül súlyos jogsértés után el kell indítani azt az eljárást, amiben megvizsgálják a fuvarozó alkalmasságát.  Ebben az eljárásban a  vállalkozás elveszítheti a jó hírnevét, ami a fuvarozói engedély bevonását jelenti. A hatóságnak azt kell mérlegelnie, hogy a megfelelő vagy aránytalan büntetés lenne-e a jó hírnév elveszítése. Figyelembe kell venniük, hogy eddig hány és milyen súlyú jogsértést követett el a vállalkozás. 

Magyarország még nem csatlakozott az ERRU-hoz, ami miatt uniós kötelezettségszegési eljárás is indult ellenünk.

K.T.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu