A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Felhasználná a NAV az elektronikus útdíj adatait

Az e-útdíj adatait is felhasználná az adóhatóság az élelmiszeriparban terjedő feketekereskedelemmel szemben – írja az MTI.

A NAV az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó hivatallal együttműködve építené ki követőrendszerét. Az elektronikus útdíj fizetését biztosító rendszer szolgáltatná a legfontosabb adatokat: a rendszámok alapján követhető lenne a járművek mozgása, pontos útvonala. A NAV reményei szerint ezzel sikerülne pontosan követni az élőállat-szállítmányok sorsát, s csökkenteni a feketén érkező szállítmányokat. Az utólagos adóellenőrzések során össze lehet vetni az adóbevallásokat a szállítmány mozgására vonatkozó adatokkal.

Az Élelmiszerbiztonsági Hivatal (NÉBIH) 200 millió forintot költ arra az informatikai fejlesztésre, mely a szállítmányok követését fogja segíteni.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu