A franciák is bevezetik a kötelező minimálbért

Az őrület folytatódik: a németek után Franciaország kormánya is úgy döntött, hogy az országon áthaladó teherautó-sofőrök számára is kötelezővé teszi a francia átlagbér megfizetését. Ez a bér majdnem duplája annak, mint amit Németország vár el az országba behajtó sofőröktől.

Franciaország kormánya egy gazdaságélénkítő reformcsomagot indított el, erről kedden délután döntöttek a Nemzetgyűlésben. A csomagot a kormány rendelettel hirdette ki. A csomag több mint 200 javaslatból áll, ezeket valamikor tavasszal akarják elindítani. Pontos időpontot tehát még nem ismerünk.

Az MTI-nek a reformcsomagról szóló tudósításában olvastuk az alábbi részt: “a Franciaországban dolgozó, illetve az országon áthaladó külföldi teherautó-sofőröknek pedig ezentúl az őket foglalkoztató külföldi vállalkozás a franciaországi átlagbért lesz köteles megfizetni, amely egy francia kamionos esetében nettó 2600 euró.

Ez a 2600 eurós átlagbér majdnem a duplája a Németország által bevezetett 8,5 eurós kötelező minimálbérnek. Az átlagos havi 174 munkaórával számolva ez kerekítve 15 eurós kötelező órabért feltételez a Franciaországon áthaladó gépkocsivezetők számára.

A témáról jelenleg több információnk nincs, új hírek esetén azonnal frissítjük a cikket.

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik: