A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

A franciák is bevezetik a kötelező minimálbért

Az őrület folytatódik: a németek után Franciaország kormánya is úgy döntött, hogy az országon áthaladó teherautó-sofőrök számára is kötelezővé teszi a francia átlagbér megfizetését. Ez a bér majdnem duplája annak, mint amit Németország vár el az országba behajtó sofőröktől.

Franciaország kormánya egy gazdaságélénkítő reformcsomagot indított el, erről kedden délután döntöttek a Nemzetgyűlésben. A csomagot a kormány rendelettel hirdette ki. A csomag több mint 200 javaslatból áll, ezeket valamikor tavasszal akarják elindítani. Pontos időpontot tehát még nem ismerünk.

Az MTI-nek a reformcsomagról szóló tudósításában olvastuk az alábbi részt: „a Franciaországban dolgozó, illetve az országon áthaladó külföldi teherautó-sofőröknek pedig ezentúl az őket foglalkoztató külföldi vállalkozás a franciaországi átlagbért lesz köteles megfizetni, amely egy francia kamionos esetében nettó 2600 euró.

Ez a 2600 eurós átlagbér majdnem a duplája a Németország által bevezetett 8,5 eurós kötelező minimálbérnek. Az átlagos havi 174 munkaórával számolva ez kerekítve 15 eurós kötelező órabért feltételez a Franciaországon áthaladó gépkocsivezetők számára.

A témáról jelenleg több információnk nincs, új hírek esetén azonnal frissítjük a cikket.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu