A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Franciaországban igazolás kell a sofőröknek

Kijárási tilalmat rendeltek el Franciaország kilenc nagyvárosban 2020. október 17-től. Az érintett városok:

  • Párizs, 
  • Lille,
  • Rouen,
  • Saint-Etienne,
  • Toulouse,
  • Lyon,
  • Grenoble,
  • Aix-en-Provence és Marseille körzete,
  • Montpellier).

2020. október 22.-től a tilalmat a következő megyékre is kiterjesztették:

Ain , Hautes-Alpes , Alpes-Maritimes , Ardèche , Ardennes , Arège , Aube , Aveyron , Bouches-du-Rhône, Calvados , Corse-du-Sud, Haute-Corse, Côte-d’Or, Drôme, Gard, Haute-Garonne, Hérault , Îlle-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Isère, Jura, Loire, Haute-Loire, Loiret, Lozère, Maine-et-Loire, Marne, Meurthe-et-Moselle, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantiques, Hautes-Pyrénées, Pyrénées-Orientales, Bas-Rhin, Rhône, Saône-et-Loire, Savoie, Haute-Savoie, Île-de-France, Seine-Maritime, Seine-et-Marne, Yvelines, Tarn, Tarn-et-Garonne, Var, Vaucluse, Haute-Vienne, Essonne , Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Val-d’Oise és la Polynésie Française

A tilalom este 9 óratól reggel 6-ig tart, várhatóan négy vagy hat hétig.

A járművezetők a kijárási tilalom alatt is mozoghatnak, ha ezt munkájuk részeként teszik, és rendelkeznek a munkáltató által kiállított igazolással. Az igazolást a munkáltatónak vagy a vállalkozás vezetőjének  kell aláírnia. Az igazolás letölthető a francia belügyminisztérium honlapjáról franciául és angolul, valamint digitálisan is beadható ezen a linken keresztül. A francia hatóságok a fuvarozók számára javasolt  uniós  igazolási formátumot is elfogadják. Ez letölthető az unió weboldaláról több nyelven. Javasoljuk, hogy a Franciaországba szállítók a francia nyelvű változatot vigyék magukkal.

Franciaország 2020. október 30-án lezárja határait. A határzár várható időtartama 1 hónap lesz. A korlátozás nem érinti a teherszállítást, tehát a magyar kamionok továbbra is be- és kiléphetnek az országba.

Forrás: www.interieur.gouv.fr, trans.info; kép forrása:www.gouvernement.fr

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu