A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Szlovákiában a 3,5 tonna feletti, 9-nél több személy szállítására alkalmas buszokra OBU-val kell fizetni az útdíjat. Ha ezt 6 hónapig nem használjuk, akkor megszűnik a szerződésünk, s két héten belül vissza kell adni a kütyüt, különben ugrik az 50 eurós letétünk. 

Az OBU az útdíjrendszer üzemeltetőjének, a Sky Toll-nak a tulajdona, amit tulajdonképpen bérbe veszünk 50 euró biztosítékért. Ám ha hat hónapig nem használjuk, akkor megszűnik a szerződésünk, és 14 napon belül vissza kell szolgáltatni a készüléket a Sky Toll-nak.

Ha ezt a megadott határidőig nem tesszük meg, akkor úgy veszik, mintha elvesztettük volna. Ekkor az egység teljes értékét meg kell térítenünk. Az OBU hivatalos ára 307,20 euró. Ebből levonják az 50 euró kauciót, a maradék 257,20 eurót ki kell fizetni.

Az OBU-t visszaadhatjuk személyesen, az ügyfélszolgálati pontokon, határátkelőkön, vagy futárszolgálattal is visszaküldhetjük. (Utóbbi lehetőségről a szolgáltató honlapján olvashatunk, a www.emyto.sk oldal keresőjébe kell írni az OBU szót, és a 4.-ként kiadott eredményben találjuk.)

A berendezést a  

Dokument Logistic,

r. o. Pri Šajbách 1. 831 06 Bratislava,

Slovak Republic

címre kell a futárszolgálattal küldeni

(postai úton tilos).

Ha hibás a készülékünk, vagy esetleg útdíjjal tartozunk, akkor ezt levonják az előrefizetésünkből vagy a befizetett 50 eurós kaucióból. A maradék pénzt elvileg visszautalják, de csak akkor, ha a berendezéssel együtt elküldünk egy pénzvisszaigénylési kérelmet is. Ezt a nyomtatványt a

www.emyto.sk oldal ügyfélszolgálat menüpontjában találjuk meg a „letölthető dokumentumok” címszó alatt.

Mostanában a szolgáltató egy angol nyelvű levelet is küld a szerződés lejártakor. Ebben olvashatunk a fentiekről, illetve a küldemény tartalmazza a pénzvisszaigénylési kérelem formanyomtatványát is.

Őri András