A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Fuvarbörzék az interneten

Egyre szaporodnak a bárhonnan elérhető fuvarbörze-oldalak. A TimoCom a legnagyobb, de nem az egyetlen ilyen lehetőség.

Mivel fontos és népszerű szolgáltatás a fuvarbörze, nem csoda, ha kisebb-nagyobb vállalkozások tucatjai látnak fantáziát az ehhez hasonló internetes adatbázisok létrehozásában. Persze ilyen méretű vállalkozást nem könnyű felépíteni, de nem is ez a cél. A több tízezer autót mozgató nemzetközi börzék mellett szépen meg tud élni a piacon az a szolgáltató is, amelynek oldalát néhány száz fuvarozó és fuvaroztató látogatja. Érdemes böngészni is a kisebb szolgáltatók ajánlatait. Könnyen lehet, hogy gyorsabban, kisebb versennyel lehet egy-egy feladatra ráakadni, mint a nagy nemzetközi szolgáltatónál.

A fuvarbörze-oldalak két fajtáját ismerhetjük meg. Vannak a licitálós oldalak, s vannak olyanok is, melyek megengedik a közvetlen kapcsolatot a megrendelő és a fuvarozó között.

A licitálós oldalakon minden az árról szól. A fuvarozók ajánlatot tesznek a feladatra, s aki a legalacsonyabb árat mondja, az nyeri el a munkát. Előnyben itt azok vannak, akiknek az ár nem nagyon számít. Például üresen jönne haza egy kocsijuk, s eleve számoltak miatta a veszteséggel. Ha talál a vállalkozó egy fuvart erre a kocsira, akkor kis túlzással bármennyiért elhozhatja.

Ha egy licitálós oldalnak nagy a látogatottsága, akkor szinte mindig akad olyan fuvarozó, aki ezzel a megközelítéssel tud egy fuvart elvállalni. Ez sajnos oda vezet, hogy a legtöbb munkának irreálisan lenyomják az árát, néha az induló ajánlat felére, harmadára is. Mivel sok autó versenyzik a feladatért, a licit legtöbbször addig tart, ameddig az lehetséges. Nyereséget nagyon nehéz elérni ilyen fuvarokkal.

Az egyik ilyen fuvarbörze a www.fuvarozzon.hu címen érhető el. Ez egy magyar tulajdonú vállalkozás. Akár lakossági hirdetéseket is elfogad. A teljes nemzetközi rakománytól a Budapesten belüli lakás-költöztetésig minden nagyságrendben találhatók rajt feladatok. A fuvarozók ingyen tudnak böngészni a licitre meghirdetett munkák között. A fuvarokra licitálni kell, s a nyertes jutalékot fizet az elvállalt fuvarért. A licitet az nyeri, akinek az ajánlatát a megbízó elfogadja. A megbízók nem tudnak a fuvarozók neve alapján válogatni, mert az adatokat a licit lezárásáig nem is látják. Csak egy azonosítóval találkoznak. Az oldal mára körülbelül ezer regisztrált fuvarozót gyűjtött (2 éve működik). A feltöltött feladatok száma viszont nagyon kevés, jelenleg alig tucatnyi munka közül lehet válogatni. Igaz, ha feltűnik egy jó ajánlat, az néha percek alatt gazdára talál.

Egész Európát érintő nemzetközi fuvarbörze-rendszer érhető el a www.trans.eu címen. Egy lengyel cég működteti. Reklámja szerint ez a rendszer napi 100 ezer hirdetést kezel, ma már 18 európai országból. Egyszerű böngészéssel ezt a mennyiséget már nem lehet átlátni. A kezelhetőséget egy letölthető szoftver szolgálja, amit a felhasználónak a saját gépére kell telepítenie. Mindezt havi díjas rendszerben kínálják. Nem vészes, 20 ezer forint alatti a havi díja a rendszer teljes körű használatának. A szolgáltatás megrendelője nem vesz zsákbamacskát, mert 30 napig ingyen lehet kipróbálni a működését.

Szintén egy magyar vállalkozást találunk a www.fuvarborze.hu weboldalon. Ide a megbízók ingyen tölthetik fel az ajánlataikat. Fizetni a fuvarozóknak kell csak, ha meg akarják kapni a hirdetők elérhetőségét. Tehát a fuvarfeladatok között böngészni, válogatni szabadon lehet. Ki lehet választani a kedvezőnek tűnő munkát, s pénzért le lehet kérni a hirdető adatait. A fizetendő díj pár száz forinttól több tízezerig terjed, attól függően, hogy mennyi árut milyen távolságra kell szállítani. Kétszeres díjért kizárólagos jelleggel adják ki a címet, azaz más vállalkozás számára az már nem lesz elérhető. Ez a rendszer azonban közvetítést nem végez, tehát a kiválasztott megbízóval közvetlenül kell felvenni a kapcsolatot, s megállapodni vele a részletekben, meg a fuvardíjban. Egy friss ajánlat például a szlovéniai Koper kikötőjéből egy rakomány papír Budapestre szállítása. A megbízó adatait ebben az esetben 1707 forintért adják ki.

A Fuvarbörze működtet egy Facebook-csoportot is. Érdemes ezt is böngészni, mert ide is folyamatosan teszik fel megbízók is, fuvarozók is a friss ajánlataikat. Ez nem kereskedelmi szolgáltatás, hanem egyszerű kommunikáció. Akinek szállítandó áruja, vagy üres kocsija van, az beírja, s várja, hátha érkezik rá ajánlat. Érdemes itt is böngészni, ha valakinek van üres kapacitása. A csoportot a „Fuvarozók, logisztikusok, speditőrök szakmai klubja” néven kell keresni, így lehet hozzá csatlakozni.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu