A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Fuvarlevél hírek

BELFÖLD 

Több mint 700 millió forintot ajánl fel ügyfeleinek a Groupama Biztosító

A Groupama Biztosító összesen több mint 700 millió forintot ajánl fel mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező ügyfelének. Az autósok 2020-ban kevesebbet használták gépjárműveiket, kevesebb balesetet okozva. A biztosító ezért is döntött úgy, hogy egyhavi biztosítási díjat visszatérít ügyfeleinek, értékelve azt, hogy a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án hatályos, és 2021. január 1-jével nem felmondott egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál (a flotta biztosításokra tehát nem vonatkozik). Az ügyfelek a január első hetében induló és február végéig tartó időszakban több lehetőség közül is választhatnak: rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át az összeget, vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő KGFB szerződésük díjába, de dönthetnek úgy is, hogy a biztosító az összeget jótékony célra használja fel. Az a kedvezmény, amiről nem nyilatkozik az üzembentartó, vagy számlaszám hiányában nem tudja visszautalni a biztosító, jótékony célra megy. Az érintett ügyfelek a Groupama Biztosító honlapján találnak információkat, és itt lesz lehetőség dönteni a felajánlott összeg sorsáról.

Forrás: Grupama Biztosító

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

45 percre csökken a menetidő Sopron és Győr között a most elkészült több mint 51 kilométeres szakasznak köszönhetően. Az autóutat a Sopron-kelet csomópontig kétszer két sávon építették ki, középen szalagkorláttal, leállósáv nélkül. A megengedett sebesség 110 kilométer/óra. Babótnál benzinkutas pihenőhelyet, Fertőszentmiklósnál egyszerű pihenőhelyet, míg Kópházánál egy időszakos üzemelésű tengelysúly- és össz­tömeg mérőállomással kombinált egyszerű pihenőhelyet alakítottak ki. Az 51 kilométeres szakasz 2021. január 1-jétől díjköteles.

Forrás: MTI

Kamionokból is vadásznak a szabálysértőkre

Magyarországon 2020-ban vadásztak először a rendőrök közlekedési szabályszegőkre kamionból. Az álca-kamionos módszert hatékonynak ítélte a rendőrség, így a tervek szerint januártól havi két alkalommal megismétlik.

Az akcióban több rendőr vesz részt. Egy a kamion vezetőfülkéjében foglalt helyet a sofőr mellett, civil ruhában. A többiek rendőrautókban ülnek, valamelyikük civil autóban. A kamion fülkéjébe kamerát helyeznek el, és a civil autóban is van kamera és sebességmérő. A kamion felhajt az autópályára, és amikor a fedélzetén a rendőr szabálysértést észlel, akkor rádión jelez a civil szolgálati kocsiban ülő kollégájának. A szabálytalan járművet az újabb felvétel készítést követően ez a kocsi vezeti ki a legközelebbi parkolóba, ahol átadja az egyenruhásoknak (videófelvétel az álca-kamionból is készül).

Tavaly ezzel a módszerrel másfél óra alatt három szerelvényt értek szabálytalankodáson. Kettő az előzési tilalmat szegte meg, egy pedig nem tartotta be a követési távolságot. Ezek a szabálysértések 5000-50 000 Ft közötti helyszíni bírsággal sújthatóak. A szabálysértők akkor mindhárman külföldiek voltak, mindegyiküket 30 000 Ft-ra büntették.

Forrás: kreszvaltozas.hu

KÜLFÖLD

Korszerű sebességváltók új családját mutatja be a Scania

Új sebességváltó-családot mutat be a Scania, amely előbb-utóbb levált majd minden jelenlegi Scania Opticruise automata váltót. Az új család első tagja a G33CM a továbbfejlesztett V8-asokhoz és a Scania nagy teljesítményű, 500 és 540 lóerős, 13 literes motorjaihoz kapcsolódhat. „Az új sebességváltóink olyan újításokat kínálnak, amelyek szükségesek a még hatékonyabb és fenntarthatóbb közúti fuvarozáshoz. Egyik legfőbb jellemzőjük a szélesebb áttételi tartományuk, így többet működhet a hajtáslánc gazdaságos sebességfokozatban és kisebb az üzemanyag-fogyasztás” – mondta Alexander Vlaskamp értékesítésért és marketingért felelős alelnök.

Forrás: hungarocamin.hu/Scania

Változik a holland minimálbér

A holland kormány félévente határozza meg a minimálbér összegét, januárban és júliusban. 2021. január elsejétől az új minimálbér a 21 év feletti korosztályban havi 1680 euróról 1745 euróra emelkedett. A holland törvények nem óradíjban határozzák meg az összeget, mivel Hollandiában a munkaszerződéseket a cégek heti 36, 38 és 40 munkaórára is megköthetik a munkavállalókkal, és a rövidebb munkaidőre is legalább ennyi jár. A magyar sofőrök esetében ez azt jelenti, hogy az új minimáldíj hetente 402,5, naponta pedig 80,5 euró. (A sofőröknek fizetendő bért elvileg az ágazati kollektív szerződés tartalmazza. 2021-re azonban még nincs érvényes kollektív szerződés. A holland szabályok szerint ennek megújításáig legalább a holland minimálbért kell megadni a sofőrnek.)

Forrás: move-expert.com

Dániában új kabotázs bejelentő rendszer indult

2021 januárjától a dániai kabotázst új online felületen kell bejelenti a hatóságok felé, a Foreign Service Providers (RUT) felülete helyett. Az új regisztrációs oldalt ezen a linken keresztül is elérhetik: bit.ly/dan_kabotazs.

Forrás: virk.dk

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu