Görögország

Teherforgalom

Nem korlátozzák az áruszállítást, a teher- és személyszállító járművek vezetői továbbra is beléphetnek az országba. A fuvar alatt a sofőrnek javasolt magánál tartani egy  uniós munkáltatói igazolást. 

Korlátozás

2020. november 7-től  november 28 között nemzeti lockdown van az országban. November 13-tól 21 és 5 óra között éjszakai kijárási tilalom van érvényben.Ekkor csak munkaügyben vagy egészségügyi vészhelyzetekben szabad mozogni este kilenc és reggel öt óra között. Az éttermek, bárok  zárva tartanak, 21 óráig megengedett az ételek elvitelre történő megvásárlása. A közúti árufuvarozás kivétel a tilalom alól.

 

Határinfó

 

Kötelező iratok

A határátlépés előtt 24 órával a sofőrnek  regisztrálni kell a görög kormány weboldalán . Itt ki kell töltenie a  “Passenger Locator Form nevű nyomtatványt angol, német vagy francia nyelven. A kitöltés után kapunk egy QR kódot. Ez a határon telefonon, vagy kinyomtatva be kell mutatni az ellenőrzést végző személynek.

Kamionstop

Nem oldották fel.

Vezetési és pihenőidők

Jelenleg nincs könnyítés.

Maszk használat


Olaszországban kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kültéren és beltéren egyaránt. A maszkot nem hordókra 400-1000 eurós büntetés szabható ki. A korlátozásokkal kapcsolatban angol nyelven itt tájékozódhat.

 

 

Forrás: IRU, reopen.europa.eu, Konzuli Szolgálat

Frissítve: 2020.11.19.

Részletes információk országonként: Nemzetközi körkép

Minden jog fenntartva!
Ha a cikkből idézni szeretne, vagy az adatait fel kívánja használni, kérjük, linkkel jelölje meg a forrást.
Ha az egész cikket közölni szeretné, kérjük, forduljon szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik: