A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Gyors összekapcsolás a vontató jármű és a pótkocsi között

 A pótkocsi szét- és összekapcsolása a járművezetők napi rutinfeladata, mégis gyakran balesetet okoz. A gépkocsivezető könnyen megcsúszhat vagy eleshet, különösen esős, havas időben, amikor a vezetőfülke mögötti szűk helyen hajladozva igyekszik helyére tenni a tömlőket.  A Fliegl GmbH az elektromos és a sűrített levegős vezetékek biztonságos összekapcsolására kifejlesztett egy gyorskapcsoló rendszert, az F-Cont. 

Az F-Con működése egyszerű: a teherautón lévő csatlakozó dugókat egy alaplapra rögzítik, melyet a járművezető a dugókkal együtt egy kar segítségével előre-hátra mozgathat. A csatlakozó aljzatok a pótkocsin egy mágneses úton rögzített fémlapba építve várják a járművezető által mozgatott dugók érkezését. Az alaplapra rögzített dugók egyszerre csatlakoznak, így nem cserélhetők fel a vezetékek. Egy beépített LED lámpa tájékoztat a megfelelően összekapcsolt állapotról. Ha valamelyik vezeték vagy tömlő megsérül, akkor működésbe lép a rögzítő fék. Az F-Con bármikor bővíthető további csatlakozó elemekkel, például hidraulikus tömlők csatlakozóival.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu