A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Lekérdezhetőek a büntetőpontok

Elektronikus úton bárki lekérdezheti saját közlekedési előéleti pontjait, ezen a linken: bit.ly/buntetopont_lekerdezes.

A lekérdezéshez elektronikus azonosításra van szükség. Ez történhet ügyfélkapus azonosítóval, telefonos azonosító kóddal, eSzemélyi okmánnyal vagy videós azonosítással. Az „Ügyintézés indítása” gomb megnyomásával az eredmény azonnal megjelenik. Megtekinthetjük az aktuális közlekedési előéleti pontjainkat, valamint azokat a cselekményeket, amikért büntetőpontot kaptunk. A nyilvántartás tartalmazza az előéleti pontok elévülési idejét is. 

Az előéleti pontokat legfeljebb három évig lehet a pontok összesítésénél figyelembe venni. A három év a szabályszegést megállapító határozat jogerőre emelkedésétől, illetve a helyszíni bírság tudomásulvételének időpontjától számítódik. 18 pont elérése előtt lehetőség van arra, hogy csökkentsük a pontjainkat önkéntes utánképzésen való részvétellel. Ennek elvégzése esetén a nyilvántartott pontok 13 pontig 9 ponttal, 14-17 pont között 6 ponttal csökkennek. Ha a járművezető előéleti pontjai elérik, vagy meghaladják a 18 pontot, az illetékes járási hivatal visszavonja a vezetői engedélyét.

Forrás: kormany.hu

Dobó Csaba

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu