A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Mozgósítják az uniós logisztikai ágazatot az ukrán gabona érdekében

Az orosz hadsereg blokád alá vette az ukrán kikötőket, így az ukrán gabona tengeri úton már nem juthat el a vásárlókhoz. Más szállítóeszközökre is szükség van, ezért az Európai Bizottság felszólítja a tagországok vállalkozóit, hogy minél több vagont, hajót és teherautót bocsássanak rendelkezésre a feladat megoldásához. A Bizottság május 12-én javaslatot tett egy úgynevezett szolidaritási folyosó kialakítására, melynek segítségével három hónapon belül meg kell oldani 20 millió tonna gabona elszállítását. Az óriási feladat végrehajtására csak a logisztikai láncok tökéletes együttműködésével, új útvonalak kialakításával van esély.

Az Európai Bizottság egy központi internetes elérhetőségi oldal felállítását tervezi, ahol az uniós fuvarozók a szállítási lánc valamennyi résztvevőjével kapcsolatba léphetnek. Az ukrán gabona szállítását lassítja, hogy jelenleg is több ezer kamion várakozik ukrán oldalon a vámkezelésre. Egyes határokon 16, máshol 30 napba kerül az átjutás. Az EU ezért arra kéri a nemzeti hatóságokat, hogy gyorsítsák meg a behozatali vámkezeléseket, és ahol szükséges, emeljék meg a létszámot.

Forrás: transport-online.de

Kaibinger Tamás

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu