A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

forrás: designwerk.com

Meglepően sokat tud a kis, kerekeken guruló, hordozható készülék. Képes a teherautó akkumulátorait egy órán belül 600 kilométeres teljesítményre feltölteni. A mobil készülék előnye, hogy ott használható, ahol arra a legnagyobb szükség van, vagyis az autón. A mobil töltő kisebbik változata nem nagyobb egy régi típusú hifi-toronynál, és óránként 150 kilométerhez elegendő áram feltöltésére alkalmas. A nagyobbik változat, ami egy óra alatt 600 kilométer teljesítményre turbózza fel az autót, súlya 52 kg. A töltő a svájci Designwerk AG gyártmánya, és Németországon kívül már Svédországban is kapható.

A Designwerk hamarosan piacra dob egy „Mega Chargernek” nevezett konténeres töltőállomást is. A „Mega Charger” gyorstöltő akkumulátorokból áll, és 45 perc alatt teljesen feltölti a nehéz gépjárműveket is anélkül, hogy megterhelné az elektromos hálózatot. A gyártó egyelőre annyit árul el az új gyorstöltőről, hogy az a nehéz gépjárművek elektromos töltésében új szabványt képvisel.

A mobil töltő svédországi értékesítésével a Svensk Fordonsladding cég foglalkozik, amely vállalatok és nagy megrendelők számára gyárt telepíthető töltőállomásokat. 

Forrás: transport-online.de