A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Hulladékszállítás az EU-n belül

A hulladék szállítására és kezelésére vonatkozó előírásokat évekig úgy kellett alkalmaznunk, hogy nem egy esetben még a környezetvédelemmel foglalkozó hatóságok sem tudták eldönteni, mihez kell, és mihez nem kell hulladékszállítási engedély.

Az utóbbi években a hulladékszállítással kapcsolatban rengeteg volt a bizonytalan pont. Megtörtént például, hogy a Fejér megyei bíróság felmentette a fuvarozót, akit feljelentett a közúti ellenőr, mert engedély nélkül szállított építési törmeléket. Az ország más tájain viszont ugyanezért milliós bírságot is kaphatott az a kollégánk, akinek nem volt szerencséje. Ma már talán elmondhatjuk, hogy letisztult a zöldhatóság álláspontja, de sok vállalkozó nagy árat fizetett a kezdeti bizonytalanság idején. Volt, aki kifizette a képzést és az engedély megszerzésével járó kiadásokat, de a környezetvédelmi szakember díját már nem tudta kigazdálkodni. Olyan is volt, aki nyugodtan szállította az építési törmeléket engedély nélkül, mert rossz tájékoztatást kapott a hivatalban. Sokan csak a több százezer forintos büntetések kifizetése után vették észre, hogy valami nincs rendjén a jogszabályok értelmezése körül.

Egy olvasónk kérdése alapján kiderült, hogy az EU-s rendelet alkalmazása máshol sem megy simán.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, melyben részletesen bemutatjuk a hulladékszállítással kapcsolatos hazai és uniós előírásokat.

A teljes cikk megjelent a Fuvarlevél 2014 novemberi számában. A lap ingyenes regisztráció után szabadon letölthető.
REGISZTRÁLJON ITT a Fuvarlevél elektronikus kiadására!

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu