A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Idén is Magyar Szállítmányozók Napja

A Magyar Szállítmányozók Szövetsége 2024. május 22-23. között Visegrádon rendezi meg a szállítmányozási és logisztikai szakma egyik legjelentősebb eseményét. A rendkívül színes és változatos előadások nemcsak a szállítmányozási és logisztikai szakma képviselői, hanem a fuvarozók, illetve a nagyvállalatok, termelő cégek és a kereskedelemmel foglalkozó vállalatok logisztikai vezetői és beszerzői számára is inspiráló szakmai programot kínálnak.

 Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Hotel Visegrád ad otthont a rendezvénynek, de az érdeklődők online is követhetik a programokat.

A rendezvény első napján, 2024. május 22-én a Közép-Európai Szállítmányozók Napjára látogathatnak el az érdeklődők. Dr. Lányi Márton elnöki köszöntője után a kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár, Menczer Tamás tartja a nyitóbeszédet. Majd dr. Feledy Botond, külpolitikai szakértő előadása következik arról, hogy 2024-ben nemcsak európai parlamenti választás zajlik, hanem számos kontinens meghatározó országa készül szavazni: ezek pedig mind érintik Közép-Európát. Őt a Nagy Intermodális Csörte követi, Pótkocsik a 45′ konténerek ellen címmel. Ezután a Közép-európai szállítmányozási kerekasztal résztvevői arra keresik a választ, hogy felléphetnek-e együtt, és ha igen, milyen ügyekben a régió szállítmányozói. Az aznapi előadások sorát a vámlogisztikai változásokkal kapcsolatos tudnivalókkal zárják.

A második nap, május 23-a az elnöki köszöntővel és Dr. Kerékgyártó János, közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédével kezdődik. Az Akkumulátor-logisztikai kerekasztalon arról beszélgetnek a szakértők, hogy mi lesz, ha két év múlva felfut az akkumulátorgyárak termelése, és több százezer tonna új áruszállítási igény jelenik meg a piacon, fel vagyunk-e erre készülve. Az Magyar Szállítmányozók Szövetségének tisztújító közgyűlését dr. Pogátsa Zoltán, közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértőjének előadása követi. Ebben a fenntartható gazdaságról, ESG-ről, a világgazdaság nagy kihívásairól, a klímaválságról, chip háborúról és a Távol-Kelet felemelkedéséről informálódhatnak az érdeklődők. Végül pedig Capt. Birinyi Miklós mutatja be a tengeri szállítmányozás kapcsán azt, hogy mit tehetünk az irodában, hogy a háborgó vizeken is flottul menjenek a dolgok.

A számtalan szakmai és szabadidős program során a résztvevők a szállítmányozás és logisztika területén működő hazai és közép-európai vállalatok képviselői mellett a szállítmányozást oktató egyetemek és technikumok, az ÉKM, a KKM, a GFM, a NAV, az MKIK, a KTI és a logisztikai szövetségek illusztris tagjaival is találkozhatnak. A szervezők mindenkit várnak, aki szeretne találkozni a szállítmányozás és a logisztika nagyágyúival, és megismerni a legújabb trendeket.

A részletes program itt érhető el, és ugyanitt lehet regisztrálni és belépőt vásárolni.

 

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu