A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Intézkedéscsomag készül a fuvarozás gondjainak megoldására

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége kiadott egy közleményt, ami szerint készül egy intézkedéscsomag a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban a magyar logisztikai szektor helyzetének rendezésére.

A közlemény szerint a tervezett intézkedések megteremtik a feltételeit annak, hogy korszerű és biztonságos szálláslehetőséggel kibővített parkolók jöhessenek létre. Felülvizsgálják a kulcsfontosságú határátkelők áteresztőképességét befolyásoló határforgalmi gyakorlatokat, és szigorúbb ellenőrzési rendszert vezetnek be az engedély nélkül fuvarozó külföldiekkel szemben.

A tervek szerint bevezetik a minimális szolgáltatási díjat és az e-fuvarlevelet, valamint maximálják a fuvarozásba bevonható alvállalkozók számát, illetve a fuvarozók egymás közötti elszámolásának fizetési határidejét. Ezekkel az intézkedésekkel akár több milliárd forintos plusz bevételhez juthatnának a magyar vállalkozások és a költségvetés.

Becslések szerint a magyarországi fuvarok 40 százalékát az EU-n kívüli – török, albán, szerb  – fuvarosok viszik el a magyar fuvarozók elől, jelentős részét engedély nélkül. Az eddigi ellenőrző rendszer nem tudott hatékonyan fellépni az engedélyekkel trükköző, vagy az útdíjat nem fizető kamionosokkal szemben.

A csomagról egyelőre nincsenek részletek. A szaktárcáknak elvileg az év végéig kell előkészíteniük az intézkedéseket. Amint többet tudunk, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Forrás: MTI

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu