A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Júliustól már csak beépített guminyomás-ellenőrzővel hozhatók forgalomba az új teherautók  

2024. július 6-tól kötelező minden új jármű forgalomba hozásához a guminyomás ellenőrző rendszer (Tire Pressure Monitoring System, TPMS). A rendszer bevezetésének fő célja a baleseti kockázat csökkentése. A nyomáscsökkenés hatására ugyanis a gumi felforrósodhat, és akár ki is durranhat. Ahhoz, hogy a legrosszabbat elkerülhesse a járművezető, időben információt kell kapnia a nyomásesésről.

A Krone GmbH ugyanakkor nincs megelégedve az ENSZ Gazdasági Bizottság előírásával, mely szerint csak 20%-os csökkenésnél kell riasztani a gépkocsivezetőt. A Krone rendszere már 10%-os nyomásesésnél leadja a figyelmeztető jelzést. Az érzékelők nemcsak a guminyomását, hanem annak hőmérsékletét is jelzik, és figyelmeztetik a sofőrt és a fuvarozót is.

Forrás: Verkehrsrundschau

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu