A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Kedvező új hitelek kisvállalkozásoknak

A hitelképesnek bizonyuló vállalkozások egyre több lehetőség közül válogathatnak: a Széchenyi Kártya több, sokoldalúan felhasználható hitellehetőséget kínál. Munkahelymegőrzésre, beruházásra, sőt akár szabad felhasználásra is kapható hitel, minimális kamattal, de a hitelképességi vizsgálatokat sehol nem lehet elkerülni.

A Széchenyi Kártya programon belül négy új hitelt kínálnak a bankok a vállalkozásoknak kedvező feltételekkel, szinte a nullához közelítő kamattal:

  • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel
  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz
  • Széchenyi Likviditási Hitel Plusz
  • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz.

Ehhez csatlakozik még a Magyar Fejlesztési Bank két konstrukciója:

  • MFB Krízis Hitel és
  • MFB Versenyképességi Hitel.

A hitelek közös feltétele, hogy az igénybe vevő vállalkozásnak vállalni kell a foglalkoztatottak megtartását – a hitelfelvétel előtti létszám legalább 90 százalékát tartani kell. A felvehető hitelösszeg nem haladhatja meg a 2019-es bérköltség dupláját és az éves árbevétel 25 százalékát. Bármilyen ágazatban működő vállalkozás igényelheti ezeket, a mezőgazdasági kivételével.

A sikeres szerződéshez a vállalkozásnak hitelképesnek kell lennie, s készfizető kezességként biztosítékot is fel kell mutatni.

Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel szabad felhasználású, leginkább személyi jellegű kifizetések fedezeteként ajánlják. Azok a vállalkozások tudják a legjobban kihasználni, amelyek szeretnék megtartani munkavállalóikat, ugyanakkor a bérfizetés az átmeneti időszakban nehézséget okoz számukra. A hitelből lehet munkabért vagy bármilyen más, személyi jellegű költséget is fizetni. A felhasználást nem fogják tételesen ellenőrizni, így valójában bármi másra is fordítható, ha szükség van rá.

A hitel kamata mindössze 0,1 százalék. A futamidő 2 év. A felvehető hitelösszeg a vállalkozás 9 havi bérköltsége lehet, 1 millió forinttól 750 millió forintig. Bármilyen ágazatban működő vállalkozás igényelheti a mezőgazdasági kivételével.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Kapcsolódik a munkahelymegtartó hitelhez, csak azzal együtt vehető igénybe. Ez is 2 évre vehető fel, az összeg 1-100 millió forint lehet. A kamat szintén 0,1 százalékos. Szabad felhasználású, bármire használható. Új, induló vállalkozások is igénybe vehetik.

Széchenyi Likviditási Hitel Plusz

Szabad felhasználású hitel, elsősorban a forgóeszközök biztosítására, károk, veszteségek enyhítésére. 200 millió forintig igényelhető, a kamat pedig 0,2 százalékos.

Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Ahogy a neve is mutatja, ez egy beruházási hitel. Az összege 1 milliárd forint is lehet, s akár 10 évre is felvehető. A kamat magasabb, de ez is támogatott: 0,5 százalék évente. Ennél a konstrukciónál az üzleti terv számít, itt már nincs létszámtartási kötelezettség, és nem függ a hitel nagysága az előző évi árbevételtől sem.

MFB Krízis Hitel

A szigorú banki feltételek miatt sok kis- és középvállalkozás kiszorul a banki hitelek piacáról, nem tudnak forráshoz jutni. Számukra kínál megoldást az MFB hitele. A Krízis hitel maximum 3 évre vehető fel forgóeszköz- vagy likviditási hitelként, 10 évre beruházási hitelként. Az enyhébb feltételek miatt magasabb a kamat: évente 2,5 százalékot kell fizetni. 1-150 millió forint igényelhető. Feltétele még az MFB által közvetített készfizető kezesség a felvett összeg 80 százalékára, és egyéb biztosítékot is le kell tenni a hitelösszeg felére.

MFB Versenyképességi Hitel

Az MFB Versenyképességi Hitel már csak a legnagyobbak lehetősége: 1-10 milliárdos összegek mozdulhatnak meg ebben a keretben. Cél a korszerű termékek fejlesztése, versenyképesség javítása. A feltételek ebben a körben már gyakorlatilag egyedileg alakulnak, így a kamat is 2,9-6,1 százalék között váltakozik szerződéstől függően.

Nagy Csaba

 

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu