A sikeres fuvarozók szakmai lapja

Ügyfélszolgálat: +36/20-42-300-42
E-mail: info@ujmedia.eu

Kényelmesebb lett a HU-GO használata

A mobilos alkalmazás májustól működik élesben, az internetes oldalon azonban több kényelmi szolgáltatást már most bekapcsoltak a HU-GO rendszer üzemeltetői. A viszonylati jegyekhez már visszamenőleg is ki lehet nyomtatni a bizonylatot – ez jó szolgálatot tehet a megbízó felé történő elszámolásoknál.

Az útdíjfizetési szolgáltató azt ígéri, hogy a HU-GO használata nem csak pontosabb, de kényelmesebb is lesz az idő múlásával. Új funkciókat, főleg kényelmi szolgáltatásokat igyekeznek bekapcsolni.

A friss szolgáltatások közül több az utólagos lekérdezéseket segíti. Aki több autót regisztrált, az úthasználatot most már az egész flottára egy táblázatban is lekérdezheti. Ezt olyan formában le lehet menteni, amit utána saját számítógépen egy táblázatkezelő program meg tud nyitni. A lekérdezhető táblázat az úthasználat minden adatát részletesen tartalmazza:
· viszonylati jegy száma, vagy OBU használat
· rendszám
· gépjármű felségjelzése
· kategória (J2, J3, J4)
· Euró-kód
· szakasz azonosító
· menetirány
· felmerült költség
· vásárlás dátuma
· érvényesség kezdete
· érvényesség vége (viszonylati jegy esetében).

Hasznos szolgáltatással bővítették a viszonylati jegy internetes vásárlását is. Eddig nagyon kényelmetlen volt, hogy az oldalon egyszerűen nem lehetett visszalépni. Ha valaki a beírás során bármilyen hibát vétett, az egész jegyvásárlást kezdhette elölről. Visszalépéskor törlődtek az addig beírt adatok. Ezen az ígéret szerint segít a mostani fejlesztés. Vissza lehet lépni, a beírt adatok megmaradnak. Javíthatóvá válik maga az útvonal-tervezés is. A beírt állomások mozgathatók, áthelyezhetők a sorban.

Aki regisztrált felhasználó, még több új szolgáltatást talál. A rendszám például magától beíródik, ha az első betűt beírja a rendszám-mezőbe.

Az elszámolásokat segíti, hogy a jegyvásárlás bizonylatát most már utólag is meg lehet nézni és ki is lehet nyomtatni a rendszerben.

Bővül az útvonaltervező. Felvettek gyakran használt pontokat: logisztikai központokat, parkolókat, bekerült az összes autópálya-pihenő is. Ezek alapján is lehet tervezni.

Májustól elérhetővé válik a mobiltelefonos jegyvásárlási alkalmazás is. A program fejlesztői több hónapja gyűjtötték már az ezzel kapcsolatos igényeket, észrevételeket. Az alkalmazást egy külső, állami cég, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. készíti – ugyanaz, amelyik a HU-GO rendszert is működteti. A program azt teszi majd egyszerűbbé, hogy a felhasználók okostelefonról és táblagépről vásároljanak viszonylati jegyet, vagy hozzáférjenek regisztrációs adataikhoz.

Az útdíjrendszer működését az érintettek egyértelmű sikerként könyvelik el. Bár voltak döccenők az indulásnál, a rendszer mégis működik, s megbízhatóan termeli az állami bevételt. A rendszerbe eddig 120 ezer járművet regisztráltak, ezeknek nagyjából a fele viszonylati jeggyel közlekedik. Az eddig elért teljes bevétel megközelíti a 100 milliárd forintot a tavaly nyári indulás óta.

A Fuvarlevél szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa a szállítmányozó vállalkozások működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Hirdetés

Hirdetés megrendelése:
Telefon: 30/628-9945
E-mail: hirdetes@ujmedia.eu